Jan Smink vertegenwoordigt Nederland opnieuw

Jan Smink Taittinger Prix Culinaire

Jan Smink vertegenwoordigt Nederland opnieuw

Jan Smink vertegenwoordigt Nederland opnieuw 2560 1707 Jan Smink

▪️ Jan Smink vertegenwoordigt Nederland opnieuw bij internationale kookwedstrijd ‘Le Taittinger’ Prix Culinaire

Vorige keer derde
Tijdens de 53ste editie van de kookwedstrijd is Jan als derde geëindigd. Hij nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven chefs en maakte indruk op de jury met zijn coquille gerecht. Jan kwam eerder meermalen voor Nederland uit voor de kookwedstrijd Bocuse d’Or. En maakte toen op de jury indruk met zijn gerecht met coquille, dat als één van de beste gerechten van de wedstrijd werd beoordeeld.

Grote finale 2022
Vanwege het coronavirus en de maatregelen is de finale van de 54ste editie van de internationale Prix Culinaire International in Parijs met een jaar uitgesteld. De finale vindt plaats in januari 2022. Jan Smink: “In elk geval heb ik dan genoeg tijd gehad om te oefenen voor de finale”. De Nederlandse voorronde vond digitaal plaats: chefs stuurden via Instagram Stories een video in van een recept op basis van rundvlees. De jury bepaalde vervolgens wie Nederland in de internationale finale mag vertegenwoordigen.

In de finale moeten er twee gerechten bereid worden: een gerecht dat van tevoren vast staat en een gerecht dat op de finaledag pas bekend wordt gemaakt.

Met winst zou Jan Smink in de voetsporen treden van onder meer Jonathan Zandbergen (Restaurant Merlet) en Lars van Galen (Restaurant ‘t Lansink), die de wedstrijd eerder voor Nederland wonnen. En maakt hij kans op de hoofdprijs van 20.000 euro.

Over Le Prix Culinaire
Al meer dan 50 jaar viert ‘Le Taittinger’ de kunst van de Franse keuken door het scouten en herkennen van jonge chefs via een internationale culinaire competitie op het hoogste niveau. Door de jaren heen is deze wedstrijd uitgegroeid tot een van de meest erkende podia. Deze prijs waardeert de energie, passie, professionaliteit en excellentie van de chefs, diezelfde waarden die zo belangrijk zijn voor het champagnehuis.