Jan Smink vertegenwoordigt Nederland opnieuw bij internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chefkok Jan Smink van Restaurant Smink in Wolvega winnaar Nederlandse Prix Culinaire Le Taittinger

Jan Smink vertegenwoordigt Nederland opnieuw bij internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Jan Smink vertegenwoordigt Nederland opnieuw bij internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire 2560 1707 Jan Smink

Chefkok Jan Smink uit Wolvega vertegenwoordigt Nederland opnieuw bij internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs

Maandag 16 november is Jan Smink tijdens de Nederlandse voorronde die digitaal plaatsvond, geselecteerd om Nederland opnieuw te vertegenwoordigen tijdens de internationale culinaire wedstrijd van het hoogste niveau: Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs.

Vorige keer derde
Jan Smink eindigde begin dit jaar als derde bij de 53ste editie van kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. Jan Smink nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven chefs en maakte indruk op de jury met zijn coquille gerecht. Smink, die eerder meermalen voor Nederland uitkwam voor de kookwedstrijd Bocuse d’Or, maakte toen op de jury indruk met zijn gerecht met coquille, dat als één van de beste gerechten van de wedstrijd werd beoordeeld.

Grote finale 2022
Vanwege het coronavirus is de finale van de 54ste editie van de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs met een jaar uitgesteld en vindt dus plaats in 2022. Jan Smink: “In elk geval heb ik dan genoeg tijd om te oefenen voor de finale”. De Nederlandse voorronde vond digitaal plaats: chefs stuurden via Instagram Stories een video in van een recept op basis van rundvlees. De jury bepaalde vervolgens wie Nederland in de internationale finale mag vertegenwoordigen.

In de finale moeten er twee gerechten bereid worden: een gerecht dat van tevoren vast staat en een gerecht dat op de finaledag pas bekend wordt gemaakt.

Met winst zou Jan Smink in de voetsporen treden van onder meer Jonathan Zandbergen (Restaurant Merlet) en Lars van Galen (Restaurant ‘t Lansink), die de wedstrijd eerder voor Nederland wonnen. En maakt hij kans op de hoofdprijs van 20.000 euro.

Over Le Prix Culinaire
Al meer dan 50 jaar viert ‘Le Taittinger’ de kunst van de Franse keuken door het scouten en herkennen van jonge chefs via een internationale culinaire competitie op het hoogste niveau. Door de jaren heen is deze wedstrijd uitgegroeid tot een van de meest erkende podia. Deze prijs waardeert de energie, passie, professionaliteit en excellentie van de chefs, diezelfde waarden die zo belangrijk zijn voor het champagnehuis. www.taittinger.com/en/culinary-prize.