Samenwerking voedselbos Blesdijkerheide

Voedselbos Blesdijkerheide René Kremers Jan Smink

Samenwerking voedselbos Blesdijkerheide

Samenwerking voedselbos Blesdijkerheide 1181 650 Jan Smink

Sinds kort is er een nieuwe samenwerking ontstaan met René Kremers van Voedselbos Blesdijkerheide. Het is zijn missie om een gezond, biodivers en natuurinclusief landschap te maken van een kaal en dood naaldbos. Naar een voedselbos: een zelfvoorzienend systeem. Afhankelijk van het seizoen varieert de oogst van: diverse soorten fruit, noten, zaden, groenten tot wortels, knollen, paddenstoelen, eetbare bloemen en honing. En ook nuttige producten zoals hout, medicinale kruiden en zaai- en plantgoed.

Door kennis van natuurlijke processen en digitale technologie te combineren, kan er geteeld worden zonder kunstmest en pesticiden. Het voedselbos is ontworpen om op termijn een zelfvoorzienend ecosysteem te zijn, waaruit het hele jaar geoogst kan worden.

Restaurant Smink zal op zijn ‘eigen’ pixels* in het voedselbos op gezonde en milieuvriendelijke wijze producten telen en deze verwerken in de gerechten. Op deze manier wil Restaurant Smink graag een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.

*Pixel: de term ‘pixel’ is enerzijds een technische term en anderzijds te koppelen aan een op zichzelf staand stukje akker. Ga voor meer informatie of een pixel pachten naar de website van voedselbos blesdijkerheide.

▪️ https://www.jansmink.com/at-home-menu/
📧 restaurant@jansmink.com
📞 0561 728 729