Jan Smink vertegenwoordigt Nederland op internationale kookwedstrijd in Parijs

Jan Smink vertegenwoordigt Nederland op internationale kookwedstrijd in Parijs

Jan Smink vertegenwoordigt Nederland op internationale kookwedstrijd in Parijs

Jan Smink vertegenwoordigt Nederland op internationale kookwedstrijd in Parijs 1280 855 Jan Smink

Tijdens een gastronomische avond in The Loft van de A’DAM Toren in Amsterdam, is afgelopen maandag de kandidaat voor de 53ste Prix Culinair bekendgemaakt.

In het bijzijn van alle Taittinger ambassadeurs uit alle windstreken en de nieuwe president van La Maison Taittinger: Vitalie Taittinger, werd de Prix bokaal overhandigd aan Jan Smink. Tijdens de onthulling werden alle gasten getrakteerd op het winnende gerecht van Jan Smink. Een eigentijdse uitvoering van de St. Jakobsschelp.

“Het is heel bijzonder om Nederland te mogen vertegenwoordigen in Parijs. Een uitdaging die ik met beide handen aangrijp”.

De internationale kookwedstrijd zal eind januari 2020 worden gehouden in Parijs. De winnaar van de internationale finale gaat met een geldbedrag van €20.000,- naar huis ter ondersteuning van zijn/haar talent en ondernemerschap in de gastronomische wereld.

Over Le Prix Culinair
Al meer dan 50 jaar viert ‘Le Taittinger’ de kunst van de Franse keuken door het scouten en herkennen van jonge chefs via een internationale culinaire competitie op het hoogste niveau. Door de jaren heen is deze wedstrijd uitgegroeid tot een van de meest erkende podia. Deze prijs waardeert de energie, passie, professionaliteit en excellentie van de chefs, diezelfde waarden die zo belangrijk zijn voor het champagnehuis. https://www.taittinger.com/en/culinary-prize