Jan Smink samen met 10 ondernemers in de spotlights tijdens ondernemersgala Weststellingwerf

Ondernemersgala Weststellingwerf 2019 Jan Smink op podium in Wolvega

Jan Smink samen met 10 ondernemers in de spotlights tijdens ondernemersgala Weststellingwerf

Jan Smink samen met 10 ondernemers in de spotlights tijdens ondernemersgala Weststellingwerf 1200 799 Jan Smink

Op woensdag 11 december 2019 vond het jaarlijkse ondernemersgala plaats in Wolvega, georganiseerd door de Commerciële Club Weststellingwerf. Dit jaar was de opzet anders dan de voorgaande edities van dit gala. Het publiek kon vanaf het eerste ondernemersgala in 2007 kandidaten aandragen voor ‘Ondernemer van het jaar’. Uiteindelijk koos de vakjury uit 3 genomineerden een winnaar. Deze jaarlijks toegepaste formule van het gala was aan sleet onderhevig. Daarom was het tijd het roer om te gooien en de verkiezing te schrappen.

De 11 bedrijven die dit jaar op hun eigen vakgebied een prijs of onderscheiding verdienden, werden op het vernieuwde gala nog eens extra in de spotlights gezet. Dat waren (van links naar rechts):  Restaurant Smink (Top 10 The Fork restaurant awards 2019), Tramhalteplein Noordwolde (lunchroom van het jaar), Bakkerij Kruiper (Top3 lekkerste speculaas), De Jong Optiek (Winkelier van het jaar 2018/2019), Welkoop Wolvega (Beste Welkoop), Visspecialist Van der Schuit (top 3 nationale haringtest), Bakkerij Vliegende Hond (bekroonde oliebol), Annie en Piet Kromkamp van Holland Inn (koninklijke onderscheiding), melkveehouderij maatschap Van Dijk-Landman (groene lintje),  Keurslagerij Hoeksma (goud bekroonde worst) en Kamsma schoenen (Top 50 beste schoenenwinkel).

Affiche van Stiekm Trots
Alle ondernemers kregen een eigen affiche die inhaakte op de onlangs gelanceerde campagne “Stiekm Trots”. Voor deze campagne werkten verschillende ondernemersverenigingen in Weststellingwerf op vriendschappelijke wijze samen. En ook de Gemeente Weststellingwerf doet mee aan deze campagne.