EERSTE MICHELIN STER⭐

EERSTE MICHELIN STER⭐

EERSTE MICHELIN STER⭐ 750 750 Jan Smink

Vol trots kunnen wij mededelen dat we dit jaar onze eerste Michelinster hebben mogen ontvangen!!! Een fantastische bekroning op ons werk. Zonder onze gasten en ons team was dit nooit gelukt, daarvoor onze grote dank.

Op maandag 24 april 2023 maakte Michelin de selectie van de Michelin Gids Nederland bekend. Alle chefs van restaurants die in Nederland zijn opgenomen in de Michelin gids werden samen met diverse collega’s uit de horecasector verwacht op de uitreiking. De ceremonie werd net als voorgaande jaren georganiseerd in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Jan Smink is ontzettend blij met de erkenning van Michelin: “Ik ben super trots, dankbaar en vereerd dat ik samen met mijn team deze ster in ontvangst heb mogen nemen. Zonder de steun en het harde werken van dit gepassioneerde team en het thuisfront was dit echt niet mogelijk geweest.”

Vorig jaar
Vorig jaar kreeg Restaurant Smink geen ster, maar wel een mooie beoordeling en vermelding van Michelin: “De zwarte look van dit voormalige bankkantoor is intrigerend, de combinatie met natuurlijke materialen zorgt voor gezelligheid. De creatieve Jan Smink werkt graag met Friese producten en de 3D-voedselprinter. Hij kookt met durf. Zijn keuken is weldoordacht, uitdagend en prikkelend. Een fijne revelatie!”

Over Michelin
In 1926 werd de Michelinster geïntroduceerd. Restaurants worden door Michelin aangestelde inspecteurs beoordeeld. Restaurants met een uitzonderlijk goede keuken, een unieke smaak en correcte bediening maken kans op een ster.

Over Jan Smink
Chef en ondernemer Jan Smink werkte in het verleden onder meer als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt. Als freelance chef mag hij sinds 2013 driesterrenrestaurant De Librije tot zijn opdrachtgevers rekenen. In september 2018 opende hij zijn restaurant Smink in Wolvega, waar hij zijn liefde voor Friesland laat spreken op het bord door te koken met veelal Friese producten. Zijn gerechten zijn extra onderscheidend doordat sommige gerecht-onderdelen met 3D-voedselprinters worden gemaakt. Restaurant Smink is aangesloten bij restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Jan Smink behaalde als wedstrijdkok veel prijzen in binnen- en buitenland.

Tenslotte willen we onze collega’s feliciteren die ook een ster hebben ontvangen en/of deze hebben behouden.

Hartelijk bedankt @MichelinGuide!